Април започна със сравнително топло време, но още в първата седмица

...
Април започна със сравнително топло време, но още в първата седмица
Коментари Харесай

Ще ни зарадва ли времето по Великден с хубави температури?

Април стартира със сравнително топло време, само че още в първата седмица от месеца температурите се намалиха внезапно и пролетното ни въодушевление се изпари. Това е по този начин, тъй като през България преминава студен фронт, с който от запад на изток падат превалявания. 

В края на първите 10 дни от месеца се предвижда стопляне, с което температурите ще се приближат още веднъж до климатичните правила.

След 10 април, когато са и великденските празници, времето още веднъж ще е  най-вече облачно, с чести превалявания от дъжд и немного високи температури.

Около средата на второто десетдневие вероятността за валежи ще понижава и времето ще стартира да се затопля до стойности над нормалните за април. През втората половина на интервала обаче още веднъж ще има хладни и дъждовни дни.

На относително високи температури ще се насладим през третото десетдневие. В първите няколко дни на интервала вероятността за пролетен дъжд ще остане висока, само че в края на месеца времето ще е ясно и топло.

 дъжд iStock

Най-ниските показания на термометрите ще паднат до минус 2-3 градуса, а най-високите ще са между 25 и 30 градуса. Средната температура през април ще бъде към и над климатичната норма, която в множеството региони на страната е сред 10 и 13 градуса. Месечната сума на преваляванията също ще е в нормата – между 30 и 75 л/кв.м в равнините и от 60 до 100 л/кв.м в планинските региони.

На 30 април продължителността на деня ще се усили фрапантно до 14 часа и 3 минути – слънцето ще изгрее в 6:23 часа и ще залезе в 20:26 часа. 
 Духовният съвет, който ще донесе благополучие на всяка зодия през април  Духовният съвет, който ще донесе благополучие на всяка зодия през април  Духовният съвет, който ще донесе благополучие на всяка зодия през април  Духовният съвет, който ще донесе благополучие на всяка зодия през април
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР